Laster Arrangementer

«Krigens skjebner» – bli med på vandreteater på Akershus festning

«Krigens skjebner» er et vandreteater som tar deg tilbake til den tyske okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig. En uttalelse man stadig hørte etter krigen var «aldri mer 9. april». Hva med i dag? Demokratier er under press. Parlamenter stormes og land invaderes. Ytrings- og pressefriheten er under press i store deler av verden. Forestillingen vil bidra til refleksjon, bevisstgjøring og evne til å stille spørsmål ved endringer som skjer i samfunnet vårt.

Dato: 17.09.24
Tid: 18:00 - 19:30
Passer for: Alle
Pris: 200 kr

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
"Krigens skjebner" - et vandreteater
Husk å angi antall billetter ved bruk av +/- tegnene før du klikker "hent billetter". Husk klær etter vær! Påmelding til Fagpressens arrangementer er bindende og vil bli fakturert.
kr 200,00
60 tilgjengelig
Dato: 17.09.24
Tid: 18:00 - 19:30
Påmeldingsfrist: 17.09.24

Bli med på vandreteater!

«Krigens skjebner» er et vandreteater som tar deg tilbake til den tyske okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig. Skuespiller, forfatter og kunstner Ross Kolby har skrevet forestillingen, og fremfører den. Fagpressens redaktørforum og Fagpressen inviterer til en tankevekkende og interessant kveld.

Bli med tilbake til aprildagene i 1940, gjennom krigen og til slutt 24. oktober 1945. Ross Kolby tar oss med gjennom syv stopp rundt på Akershus festning og levendegjør sentrale hendelser – der de skjedde.

En uttalelse man stadig hørte etter krigen var «aldri mer 9. april». Hva med i dag? Demokratier er under press. Parlamenter stormes og land invaderes. Ytrings- og pressefriheten er under press i store deler av verden.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund vil holde en kort innledning før vi vandrer av gårde. Fremmøtested er under trærne utenfor Gamle Logen, rett ved Grev Wedels plass.

Forestillingen vil bidra til refleksjon, bevisstgjøring og evne til å stille spørsmål ved endringer som skjer i samfunnet vårt og i land i store deler av verden.

Billettene koster kr. 200,- pr stk. Det er kun 60 plasser, så kjøp billett i dag! Forestillingen blir gjennomført uansett vær, så husk klær etter været. Etter forestillingen vil det være mulig å samles i Prensa på Pressens hus.

Vil du lese mer om forestillingen, finner du det her: https://www.krigensskjebner.no/

Merk at påmelding til Fagpressens arrangementer er bindende og vil bli fakturert.

Om Ross Kolby

Ross Kolby arbeider som kunstmaler, skuespiller og forfatter. Han er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole (KHiO) i Oslo og Accademia di Belle Arti i Roma. Han har i mange år hatt en dyp interesse for 2. verdenskrig, som kunstnerisk har ledet til at han har malt portretter av noen av Norges og Storbritannias mest sentrale personer fra krigen.

Som skuespiller medvirker han i film-, TV- og teaterproduksjoner, og har skrevet Krigens skjebner for å bidra til det kontinuerlige arbeidet for å styrke og verne om demokratiet. Kolby har skrevet forestillingen i tett samarbeid med historikerne ved Norges Hjemmefrontmuseum, Jødisk Museum og HL-Senteret.

Kolby har som forfatter utgitt romanene Will O’Phillie og Lord Falconbridges historie (Cappelen Damm 2001), Flammer (Kagge Forlag 2008) og På spøkelsesvandring – Hjemsøkte steder i Norge (Kagge Forlag 2009).